الجمعة، 6 مايو 2016

الاكلات الصيفية

 

 

فصل الصيف من الفصول التى تغير من الحالة المزاجية والنفسية وبالطبع نوعية الاكلات تؤثر فى هذه الحالة بالسلب او الايجاب.

علشان كدة لازم نختار الاكلات الخفيفة ونبتعد عن الاطعمة النى ترفع درجة حرارة الجسم مثل الاطعمة الدسمة.

 

مع التركيز على الخضروات الطازجة والفاكهة لانها تحتوى على الياف طبيعية وسوائل وطبعا البطيخ والعنب على رأس قائمة الفوكه الصيفية.

 

 وطبعا كلنا عارفين ان الصيف بحرارته العالية بيئة خصبة لنمو وتكاثر الميكروبات (البكتيريا والفطريات والخمائر) المسببة "للتسمم الغذائي علشان كده لازم نخلى بالنا أثناء إعداد الوجبات والافضل تناول الأطعمة مباشرة بعد إعدادها.... أو حفظها بشكل صحيح حتى يتم تناولها.

كمان نخلى بالنا ان الصيف بيقلل من شهية الاطفال للطعام علشان كدة حاولى تقدمى الاكل بصورة مختلفة ومبتكره.

 

وطبعا الايس كريم والارز باللبن والبودنج والجيلى والكاسترد وسلطة الفواكه من الاطباق المهمة فى الصيف

اكتبوا طلباتكم فى مربع التعليقات وانا اقولكم على الوصفات السهلة والسريعة لإعداد اطعمة صيفية مناسبة مع تمنياتى لكم بالصحة والسعادة (ابلة شروق)

 

هناك تعليق واحد: